De rechtbank in Breda heeft een 25-jarige man maandagmiddag veroordeeld tot achttien maanden celstraf, met aftrek van voorarrest, voor het overvallen van een krantenbezorger in Zundert vorig jaar augustus. Het Openbaar Ministerie (OM) had 22 maanden geëist tegen de man.

Het 55-jarige slachtoffer uit Zundert werd op de dag van het delict op brute wijze overvallen door twee "jonge mannen" tijdens het lopen van zijn krantenwijk op de Willem Pastoorsstraat. Het tweetal sloeg en trapte het slachtoffer totdat hij op de grond viel. Daarna ontvreemden ze zijn telefoon, portemonnee en paspoort.

Een bewoner van de straat hoorde het gegil van het slachtoffer en nam daarom poolshoogte. Hierop gingen de overvallers er op de fiets vandoor in de richting van de Kapellekeweg/Akkermolenweg. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Kort na de overval toonde de politie foto's van de daders, waarna agenten al snel twee mannen oppakten, onder wie de nu 25-jarige veroordeelde zonder vaste woon- of verblijfplaats. De andere verdachte, de jongere broer van de maandag veroordeelde man, verschijnt op een later tijdstip voor de rechter.