De politie heeft zaterdagmiddag een zestienjarige jongen zonder rijbewijs opgepakt voor agressief rijgedrag in Hoogerheide. Hierdoor zou hij meerdere auto's in de buurt hebben beschadigd.

De politie kreeg die middag rond 15.45 uur een melding dat meerdere getuigen een personenauto hadden opgemerkt die agressief zou rijden op de Haviksweg. De jongen zou zijn weggelopen van de omstanders maar die wisten hem alsnog staande te houden.

Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze vier "zwaar beschadigde auto's" aan ter hoogte van de supermarkt. Verschillende getuigen meldden dat ze de staande gehouden jongen verantwoordelijk was voor de schade. Bovendien zou de jongen volgens de omstanders van plek zijn gewisseld met zijn 21-jarige bijrijder, mogelijk omdat hij zelf geen rijbewijs heeft.

De politie heeft de jongen vervolgens gearresteerd en overgebracht naar het bureau. Beide inzittenden van de auto hebben een verklaring afgelegd. De eigenaars van de beschadigde auto's zijn door agenten op de hoogte gebracht. De wagens zijn door een takelbedrijf weggesleept.

Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie (OM) bepaalt de verdere afhandeling van de zaak.