De gemeente Rucphen sluit zich aan bij het online Startpunt Geldzaken van het Nibud. Dit online platform biedt volgens de gemeente vooral belangrijke ondersteuning aan de groep inwoners die (nog) geen professionele hulp ontvangt voor hun financiële zaken.

Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP. Gemeenten kunnen hierbij aansluiten.

Het online platform helpt burgers zelf geldzaken in balans brengen en houden. Zo nodig kunnen zij hulp vragen aan vrijwilligers of aan professionele hulpverleners.

"Doel is dat mensen financieel zelfredzaam worden", aldus Jack Boomaerts, beleidsmedewerker van de afdeling Samenleving van de gemeente Rucphen. Die afdeling houdt zich onder andere bezig met schulphulpverlening.

'Startpunt is gebruiksvriendelijk online platform'

"Het Startpunt Geldzaken is een heel gebruiksvriendelijk online platform waar bezoekers verschillende soorten geldplannen kunnen vinden. Met dit hulpmiddel willen we onze burgers inzicht geven in wat er mogelijk is op het gebied van financiën", aldus Boomaerts.

Volgens wethouder Martien de Bruijn van de gemeente Rucphen levert de aansluiting bij het Startpunt Geldzaken een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van problematische schulden.

"We zien een toename van gezinssituaties waar meerdere problemen de kop opsteken", vertelt hij. "Daar is ook heel vaak een schuldenprobleem bij aanwezig. Mensen hebben geldproblemen en zitten in de knoop met hun administratie, met als gevolg de ene boete na de andere boete. Het gaat dan al snel van kwaad tot erger en een schuld wordt alleen maar groter", aldus de Bruijn.

Surf voor meer informatie naar www.startpuntgeldzaken.nl/rucphen/