De Stichting Facilitair Bedrijf heeft hulp nodig van de gemeente om de verhuizing en inrichting naar het Eventum te bekostigen. Het Facilitair Bedrijf zou de verhuizing zelf betalen, maar het lukte niet om het benodigde bedrag helemaal bij elkaar te krijgen. Wethouder Evert Weys moet de gemeenteraad daarom om 89.000 euro vragen.

In april wordt Eventum, na enige vertraging, eindelijk opgeleverd. Het gebouw moet ZuidWest, het ROC en het facilitair bedrijf gaan huisvesten.

"Op die manier kan er kruisbestuiving plaatsvinden tussen de drie organisaties. Dat is het doel van Eventum, en dat de verhuizing van de drie doorgaat is dan ook erg belangrijk", legt wethouder Weys uit.

De verhuizing en de inrichting zou het Facilitair bedrijf 185.000 euro gaan kosten dat ze zelf zouden betalen. Maar nu is er toch een bijdrage van maximaal 89.000 euro nodig vanuit de gemeente.

'Jammer dat ze bedrag niet zelf rond hebben gekregen'

"Het is jammer dat ze het bedrag zelf niet rond hebben gekregen en ik ben dan ook met hun om tafel gegaan toen de aanvraag voor de extra bijdrage binnenkwam. Dat was een goed gesprek, en ik sta erachter dat het op dit moment nodig is dat de gemeente een bijdrage van maximaal 89.000 euro levert."

De basisfunctie van het Facilitair Bedrijf is om het culturele veld in de gemeente te ondersteunen. Het bedrijf helpt verenigingen en beidt onder andere informatie en advies. Het Facilitair Bedrijf wordt gefinancierd door de gemeente.

De wethouder wil, wanneer het geld door de gemeenteraad beschikbaar is gesteld, ook een evaluatietraject voor het Facilitair bedrijf starten,