De gemeente Etten-Leur gaat niet experimenteren met de verplaatsing van de weekmarkt van de parkeerplaats van het Van Bergenplein naar de Geerkade. Volgens wethouder Kees van Aert is de Geerkade niet geschikt als marktlocatie.

Ons Etten-Leur had raadsvragen gesteld over de herinrichting van het Van Bergenplein. Volgens raadslid Björn Vaarwerk liet een grote meerderheid van aanwezigen op een evaluatie-avond weten dat zij de vrijdagmarkt liever op de Geerkade zagen neerstrijken. Hij noemde het besluit van het college van burgemeester en wethouders om dit niet te doen dan ook "ondemocratisch".

Wethouder Kees van Aert is het niet eens met deze stelling. Volgens hem willen de marktkooplieden niet naar de Geerkade. Daarnaast is de locatie uit praktische oogpunten ongeschikt: "De kramen staan schuin op de Geerkade. Dat is niet handig voor de ondernemers. Op het Van Bergenplein zijn al elektrische voorzieningen. De weekmarkt geeft ook meer sfeer en beleving aan het plein."

Daarnaast blijven er volgens Van Aert genoeg parkeerplaatsen over voor bezoekers van het Van Bergenplein. Er zijn vlakbij zelfs extra vakken aangelegd, zodat automobilisten hun heilige koe tijdens de weekmarkt kwijt kunnen.