De gemeente Etten-Leur gaat kijken of er in de stad behoefte is aan een tweede woonwagenkamp. In totaal hebben zich zeven geïnteresseerde huishoudens gemeld die interesse hebben in het huren van een standplaats.

Op dit moment bevindt zich alleen een woonwagenkamp aan de Egelhof. Deze standplaatsen zijn jaren geleden verkocht aan de bewoners, waardoor er op deze locatie geen ruimte is om nieuwe huurplekken te realiseren.

Als er behoefte is aan nieuwe plekken, dan moet er worden gekeken naar een andere plek. Op dit moment heeft de gemeente nog geen locaties op het oog waar woonwagens kunnen worden geplaatst.

Het Rijk stimuleert gemeenten om te kijken of er behoefte is aan woonwagenplekken. Dit vloeit voort uit nieuw beleid.

Gemeenten worden niet langer gestimuleerd om een uitsterfconstructie voor woonwagenkampen te hanteren. Wie op een wachtlijst staat, dient binnen een redelijke termijn kans te maken op een woonplek.

Burgemeester verwacht voorstel na zomervakantie

Burgemeester Miranda de Vries verwacht na de zomervakantie met een voorstel te komen. Hierbij werkt Etten-Leur samen met de buurgemeenten.

De gemeenteraad besluit dan in de tweede helft van dit jaar of er wel of niet nieuwe standplaatsen nodig zijn. De huishoudens die zich nu hebben gemeld met interesse wonen zelf in Etten-Leur of een plaats vlakbij.