Een 35-jarige man uit Hove is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat hij onder invloed van drugs zijn auto vastreed in de berm langs de A58 bij Bergen op Zoom. Dat meldt de politie zaterdagmiddag.

De politie kreeg een melding van een zwalkende automobilist op de A58 bij Krabbendijke. Zijn snelheid wisselde van 40 kilometer per uur tot 110 kilometer per uur.

De politie zette de achtervolging in en gebruikte sirenes en een stopteken om de aandacht van de bestuurder te krijgen, maar hier reageerde hij niet op.

De politie ging midden op de baan rijden om te voorkomen dat andere verkeersgebruikers konden passeren. Voor knooppunt Markiezaten reed de verdachte zijn voertuig vast in de berm, waar hij uit de auto werd geholpen.

Man nat van zweet en speekseltest wees op drugs

De man was nat van zweet en verward. Een speekseltest wees op sporen van cocaïne en THC. De politie besloot een ambulance op te roepen om de man voor onderzoek naar het ziekenhuis te brengen.

In het ziekenhuis bleek de man twee zakken gedroogde hennep en twee gripzakjes cocaïne in zijn jas te hebben. Deze drugs zijn in beslag genomen.

Een arts heeft bloed afgenomen voor een alcohol- en drugstest en de man is aangehouden en naar een politiecellencomplex gebracht. Daar zit hij vast voor verhoor.