Voetbalclub RBC kan voorlopig geen wedstrijden meer op zaterdagavond spelen, omdat de stadionverlichting defect is. Dat laat de club weten.

De lichten hebben het onlangs wegens een technisch defect begeven, maar de stadiondirectie heeft besloten geen onderzoek te doen naar de oorzaak hiervan. Een eventueel noodzakelijke reparatie staat dan ook niet op de planning.

"Wij weten dat onze supporters graag op zaterdagavond naar het stadion komen voor een wedstrijd", aldus vice voorzitter Jos Hack, "en vinden het jammer dat er zo weinig clubs willen meewerken aan het verplaatsen van wedstrijden naar zaterdagavond. Nu hadden we eindelijk HVV'24 bereid gevonden om op zaterdagavond naar Roosendaal te komen en dan laat de verlichting het afweten. Doodzonde, want een avondwedstrijd is toch altijd iets aparts."

Deze wedstrijd stond eigenlijk op de planning voor zaterdag 16 februari, maar wordt nu 'gewoon' op zondag 17 februari gespeeld.

Het defect kwam aan het licht tijdens een oefenwedstrijd tegen Oranje Wit 2. De technische dienst van het Herstaco Stadion heeft de oorzaak van het defect proberen op te sporen en te lokaliseren, maar is daar niet in geslaagd.