De politie heeft zaterdagnacht een 55-jarige man uit Steenbergen opgepakt, omdat hij onder invloed van alcohol tot tweemaal toe tegen een politieauto aanreed.

Rond 04.00 uur zagen agenten de man in zijn auto stappen op de Westdam in Steenbergen. Ze besloten hem in de gaten te houden. Toen het de man niet lukte om het parkeervak te verlaten, besloot de politie in te grijpen.

Toen de agenten hem een stopteken gaven reed de man op zijn achteruit tegen een boom, om bij de volgende achteruitrijpoging de politieauto te raken.

De verdachte reed vervolgens weer vooruit weg richting de Kade. Een andere politie-eenheid die hem tegemoet kwam, gaf hem nogmaals een stopteken en probeerde met de blauwe zwaailichten zijn aandacht te trekken. De man stopte en reed achteruit voor de tweede keer tegen de eerstgenoemde politieauto aan. Vervolgens wist de politie de man te arresteren. Eenmaal op het politiebureau werd de 55-jarige man onderwerpen aan een blaastest, waaruit bleek dat de man 2,08 promille alcohol in zijn bloed had. Dat staat gelijk aan acht glazen alcohol.