Agenten van de Landelijke Eenheid hebben een 29-jarige man uit Sprundel aangehouden nadat in zijn auto, huis en bedrijfspand drugs werden aangetroffen. De politie vond de drugs nadat ze hem woensdagmiddag rond 16.00 uur aanhielden op industrieterrein Vosdonk in Breda omdat hij rondreed in een auto vol verpakkingen met drugsresten.

Daarop werd het ondermijningsteam ingeschakeld. In overleg met de officier van justitie werd besloten een bedrijfspand in Etten-Leur en de woning van de verdachte in Sprundel te doorzoeken op basis van de opiumwet.

In de loods waar de verdachte een bedrijf heeft gevestigd werden een stoorzender en zo’n driehonderd gram harddrugs, vermoedelijk amfetamine, in beslag genomen. Ook nam de politie een harddisk in beslag voor verder onderzoek.

In de woning van de verdachte namen agenten drie vuurwapens, tientallen xtc-pillen, een paar gram cocaïne, twee kostbare horloges, munitie, een stroomstootwapen, een ploertendoder en zo’n 15.000 euro in beslag. Ook de auto van de verdachte is in beslag genomen.

De man zit vast voor verder onderzoek. De politie maakt een bestuurlijke rapportage op voor de gemeenten Etten-Leur en Rucphen, waar Sprundel onder valt. De burgemeesters van beide plaatsen zouden op basis hiervan kunnen besluiten de woning en het bedrijfspand te sluiten.