De politie heeft donderdag in een politiebureau in Breda een negentienjarige man uit Made aangehouden die verdacht wordt van internetoplichting. Hij zou minstens zeventien mensen via een verkoopsite hebben opgelicht door spullen te koop aan te bieden, maar ze nooit te leveren. Dat leverde hem ruim tweeduizend euro op.

De activiteiten van de man kwamen in beeld bij politiemensen van het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) die contact opnamen met politiemensen van het politieteam Dongemond.

Nadat agenten van dit team de verdachte vervolgens probeerden aan te houden, maar hem niet aantroffen, heeft de man zich donderdagochtend alsnog zelf bij de politie gemeld.

De slachtoffers komen uit het hele land, waarvan in ieder geval zeventien mensen afzonderlijk aangifte deden. Na politieonderzoek blijkt dat zij allemaal door dezelfde verdachte gedupeerd waren. De politie denk dat hij mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt en dat het bedrag dat hij hiermee verdiende hoger is dan nu bij de politie bekend is. 

De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.