Het plan voor de herontwikkeling van de Binnentuin in Rucphen ligt vanaf donderdag zes weken ter inzage.

Het is de bedoeling dat er twee vakantieparken, een hotel en een 'Wielerwereld' naast de bestaande Skidôme komen. De Wielerwereld moet onder andere gaan bestaan uit een overdekte wielerbaan. Ook een nieuw binnenzwembad en de renovatie van de sporthal zijn onderdeel van het plan dat bekend staat onder de noemer 'Leisuregebied Binnentuin'.

"De ontwikkeling van Leisuregebied Binnentuin is één van de speerpunten van de Toekomstvisie Puur Rucphen 2030", aldus wethouder Martien de Bruijn. "De ontwikkeling van De Binnentuin draagt bij aan voldoende voorzieningen in de gemeente Rucphen. En het geeft een impuls aan het toerisme en recreatie."

Volgens de wethouder ligt het accent vooral op activiteiten met een actief en sportief karakter. Hij verwacht dat de voorzieningen die straks in de Binnentuin zijn te vinden Rucphen op de kaart gaan zetten, maar benadrukt dat ze niet uitsluitend bedoeld zijn om nieuwe bezoekers te trekken. "Ze zijn ook zeker bedoeld voor onze eigen inwoners."

Investeringen voor buitensportverenigingen

Ook heeft de Gemeente Rucphen plannen voor investeringen voor de buitensportverenigingen, aldus wethouder Martien de Bruijn. Zo gaat tennisvereniging 'Rico' op de plaats van de voormalige midgetgolfbaan haar tennispark realiseren. Hiernaast krijgt Wielervereniging Willebrord Wil Vooruit een wielerbaan, zodat haar leden niet meer op de openbare weg hoeven te trainen. Verder krijgt handbalvereniging Orion er een wedstrijdveld bij. Ook Atletiek Vereniging Rucphen (AVR) gaat er op vooruit. De atletiekbaan van 300 meter lang wordt 400 meter lang. "Zo kunnen ook deze buitensportverenigingen weer jaren vooruit", stelt de wethouder.

In 2017 heeft het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Dit heeft geleid tot een aantal wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan voor de Binnentuin is vanaf 24 januari tijdens openingsuren in te zien op het Rucphense gemeentehuis. Ook is het te lezen op de website van de gemeente.