De nieuwe hoofdlocatie van het Bravis Ziekenhuis moet als het aan het ziekenhuis ligt tussen Roosendaal en Bergen op Zoom in te komen liggen. Dat heeft de gemeente Bergen op Zoom geconcludeerd na het inzien van de criteria die Bravis nastreeft in de locatiekeuze.

Een nieuwe locatie ten oosten van Bergen op Zoom zou de aanrijtijden van ambulances in Tholen en Woensdrecht echter verslechteren. Dat terwijl de aanrijtijden daar al kritisch zijn. 

Momenteel heeft het ziekenhuis twee hoofdlocaties, één in Bergen op Zoom en één in Roosendaal.

In december heeft het ziekenhuis een lijst met criteria opgesteld voor de nieuwe locatie. "Bestudering van deze criteria heeft voor onze gemeenten duidelijk gemaakt dat Bravis bij voorkeur een locatie tussen Bergen op Zoom en Roosendaal nastreeft", laat wethouder Patrick van der Velden weten aan de Bergse gemeenteraad.

De gemeente Bergen op Zoom heeft aan Bravis drie mogelijke locaties aangedragen. Ook vanuit Roosendaal zullen een of meer locaties worden aangeboden. Bravis gaat deze locaties nu beoordelen op basis van de eerder aangedragen criteria. In de loop van februari komt hierover meer duidelijkheid.