De vastenavendbouwclubs krijgen niet vier, maar drie nieuwe loodsen. Ook zal de uitstraling soberder worden dan gepland. Dat heeft wethouder Stinenbosch bekend gemaakt.

De bouwplannen voor de nieuwe huisvesting voor de bouwclubs zijn aangepast. Dat is nodig om binnen het budget van 5 miljoen euro te blijven, laat wethouder Stinenbosch weten.

In overleg met de Stichting Bergse Bouwers en de Stichting Vastenavend is besloten om een streep te trekken door de nieuwbouw van Konterscherp 1 aan de Calandweg.

In plaats daarvan wordt het pand gerenoveerd en ingezet als opslag- en wagenloods. Ook zal de volledige uitstraling van de nieuwbouwplannen een stuk soberder worden. De totale oppervlakte van de bouwplannen blijft wel hetzelfde. Dat was een belangrijke eis van de bouwers.

Planning

De vastenavendbouwers zitten al jaren te springen om nieuwe huisvesting. De huidige bouwloodsen zijn sterk verouderd en daarom stelde de gemeenteraad in 2017 geld beschikbaar voor nieuwbouw.

Om geen carnavalsbouwseizoen verloren te laten gaan, moet in maart 2019 gestart zijn met de aanbesteding. Volgens de planning is de nieuwbouw klaar in maart 2020. Tot die tijd kunnen de bouwclubs gewoon blijven werken op hun huidige locaties.