De politie heeft donderdag met de Koninlijke Marechaussee, Belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland een grote handhavingsactie gehouden. De controle was verdeeld over een verkeerscontrole en voetjesactie in de wijk.

De verkeerscontrole leverde in totaal 27 bekeuringen op, waaronder zes keer voor het niet dragen van een autogordel, zes keer voor een ondeugdelijke verlichting en vijf keer voor het niet tonen van een rijbewijs. 

De agenten zijn naast de controle ook bezig geweest met enkele spoedmeldingen, zoals een aanrijding met gewonden op de A4, een poging tot woninginbraak in Ossendrecht en twee bestuurders die onder invloed reden.

Ook werd een bestuurder aan de kant gezet die een stopteken negeerde. Naast enkele verkeersovertredingen, was deze man ook in het bezit van 44 gram amfetamine. Naast dat hij een proces-verbaal kreeg, moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.

Belastingdienst nam tijdens controle motor in beslag

De Belastingdienst heeft tijdens de controle een motor in beslag genomen voor het niet betalen van de motorrijtuigbelasting. Voor doorrijbeslag is 10.000 euro contant op de controleplaats betaald.

Daarnaast is er een schuld van 430 euro afbetaald en werden er zes bekeuringen van 1500 euro uitgeschreven voor het rijden met een buitenlandse kentekenplaat, terwijl de bestuurder in Nederland woont. 

De voetjesactie van de politie in Hoogerheide, waarbij 'voetjes' in woningen die slecht tegen inbraak zijn beveiligd worden gelegd, had vooral een preventief karakter. In totaal legde de politie dertig voorlichtingsflyers neer vanwege een onveilige situatie.

Agenten sprake met diverse bewoners over de gevaren van bijvoorbeeld het niet afsluiten van deuren. Bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente en vrijwilligers van de buurtpreventie hielpen de politie tijdens de voetjesactie.