Het Markiezenhof in Bergen op Zoom gaat vanaf 27 januari 17.00 uur voor twee weken dicht voor een interne verbouwing. Het stadspaleis past verschillende ruimten aan.

De buitengevels worden onderhouden en het paleis krijgt een herinrichting. Op de begane grond gaat de entree aan de Grote Binnenplaats op de schop en krijgen de Tuinzalen en het Museum Café een upgrade.

Op de eerste verdieping zijn de voormalige zalen, de Industriezaal en Breekbaar Bergen, omgebouwd tot Schatkamers. Aan de andere kant van het gebouw, in de Grote Galerij, komt een museale proeftuin en de aansluitende zaal doet dienst als educatieruimte.

In de proeftuin kunnen bezoekers kennis maken met het nieuwe museumconcept rondom geheimen, waaronder een onthulling van een gerestaureerd 16de-eeuws wandkleed en het verhaal van de Zeeridder.

Verandering is deel van totale herinrichting

Deze verandering is de eerste aanzet voor de totale herinrichting van de vaste tentoonstelling en is onderdeel van het nieuwe beleidsplan 2018 – 2023. Hierin staat dat het stadspaleis zich steeds meer richt op het vertellen en delen van Bergse verhalen en geheimen.

Het gebouw sluit zondag 27 januari 17.00 uur de deuren en heropent ze op zaterdag 16 februari voor genodigden. Gedurende de periode is de begane grond en het museumgedeelte op de bovenverdiepingen niet toegankelijk voor reguliere bezoekers. Reeds geboekte verhuringen gaan wel door.

VVV Brabantse Wal, dat zich in het pand bevindt, is tijdens deze verbouwing wel toegankelijk via de Steenbergsestraat 6. Vanaf zondag 17 februari 2019 is iedereen weer welkom in het Markiezenhof.