Stichting Carnaval Roosendaal heeft een nieuw reglement vastgesteld voor de carnavalswagens die mee gaan rijden in de optocht.

In grote lijnen zijn de regels natuurlijk gelijk gebleven. Zo is het bijvoorbeeld voor alle deelnemers en begeleiders verboden om alcohol te nuttigen, er mogen geen levende dieren meedoen aan de optocht en er mogen geen beledigende teksten of afbeeldingen worden geplaatst op de wagens.

Toch zijn er nog drie belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Eén daarvan is dat de kleine wagens vanaf komend jaar ook gejureerd gaan worden op de muziek.

Daarnaast is bij de veiligheidsregels van het reglement opgenomen dat wagens voortaan ook een blusdeken binnen handbereik moeten hebben liggen. Voorheen was alleen vastgesteld dat grote wagens twee brandblussers bij zich moesten hebben en kleine wagens moesten één brandblusser meenemen.

Op het gebied van geluid is ook een wijziging doorgevoerd. Alle wagens worden gecontroleerd en het gemiddelde geluidsniveau van mechanische muziek tijdens een meting van 1 minuut mag maximaal 90 decibel bedragen. De organisatie laat weten dat wagens meerdere keren gecontroleerd kunnen worden tijdens de optocht.