De opvolger van de Zundertse burgemeester Leny Poppe-de Looff moet betrokken, omgevingsbewust, daadkrachtig, communicatief vaardig en analytisch sterk zijn. Daarnaast moet de nieuwe burgemeester als bestuurder op de voorgrond treden, een visionair zijn en een mensgerichte aansturing hoog in het vaandel hebben staan.

Dat blijkt uit de dinsdag door de raad vastgestelde profielschets voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Zundert. Op maandag 10 december komt de Commissaris van de Koning naar Zundert om die profielschets in ontvangst te nemen.

Tot maandag 19 november konden inwoners, ondernemers, verenigingen en andere belanghebbenden invloed uitoefenen op die profielschets. De gemeenteraad hield hierbij activiteiten om de wensen en gedachten over een nieuwe burgemeester op te halen, zoals een korte online enquête.

Hij of zij moet in ieder geval de leiding nemen en zorgen voor snel en adequaat optreden als de situatie daarom vraagt. Daarnaast moet de nieuwe burgemeester zich goed kunnen inleven in anderen, goed kunnen luisteren en rekening houden met gevoelens en behoeften van mensen. 

Zundert wil in juli nieuwe Burgemeester presenteren

Met het opstellen en vaststellen van de profielschets is nu de eerste belangrijke stap in de benoemingsprocedure van de nieuwe burgemeester gezet. Er kan nu worden begonnen met het voeren van sollicitatiegesprekken met potentiële kandidaten en het voorbereiden van de aanbeveling.

De planning is erop gericht dat de nieuwe burgemeester op 1 juli 2019 kan starten. De huidige burgemeester Leny Poppe-de Looff heeft al laten weten bereid te zijn om als waarnemend burgemeester de periode tussen 1 maart en 1 juli te overbruggen.