Drie Bulgaarse mannen zijn zaterdagmiddag door de politie aangehouden in Bergen op Zoom nadat er in hun auto veel gestolen spullen werden aangetroffen.

Winkeliers in Rucphen hielden elkaar een week geleden al op de hoogte over pogingen tot diefstal in verschillende winkels in de omgeving, die mogelijk in verband gebracht worden met mobiel banditisme. 

De winkeleigenaren gebruikten hiervoor een onderlinge app-groep, waarbij foto's gemaakt werden van het drietal en het voertuig dat werd gebruikt. Ook werd de politie geïnformeerd. Desondanks wisten de mannen nog een aantal diefstallen te plegen.

De politie zag zaterdag het door winkeliers gefotografeerde voertuig rijden over de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. In de auto zaten drie Bulgaren met Turkse identiteitsbewijzen. Op het voertuig zat een gestolen Engels kenteken, waarover met stift een Pools kenteken was geschreven.

Gestolen goederen in beslag genomen

De auto lag vol met tassen cosmetica, kleding en schoenen met verwijderde veiligheidslabels en huishoudelijke zaken zoals pakken koffie. De auto en de goederen zijn in beslag genomen.

De inzittenden werden ook herkend aan de hand van de eerder gedeelde foto's van de winkeliers. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Samen met de recherche wordt er gekeken voor welke diefstallen het drietal verantwoordelijk is. Een van de verdachten moet nog voor zestien dagen in hechtenis vanwege eerdere winkeldiefstallen.