De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de A58 bij Etten-Leur een 36-jarige man uit Litouwen aangehouden vanwege verdenking van autodiefstal en poging tot doodslag tegen de agenten die hem wilden controleren. 

De man zou een personenauto in Duitsland gestolen hebben, meldt de politie. Rond 04.00 uur zag de politie op de A16 bij Hazeldonk een auto met hoge snelheid van hen weg rijden. De auto behaaldde een snelheid van wel 220 km per uur.

Politie zette een achtervolging in. Toen de agenten naast de auto reden, probeerde de verdachte de politieauto van de weg te duwen. De agenten konden net voorkomen dat ze de vangrail raakten. Daarna gaf de bestuurder het op en stopte.

Verdachte geeft toe dat auto niet van hem is

De verdachte gaf meteen toe dat hij niet de eigenaar was van de auto. Het bleek dat de daadwerkelijke eigenaar zijn auto nog niet gemist had. 

De verdachte werd aangehouden. De auto is in beslag genomen. 

Politie treft verbode 'jammer' aan

De agenten troffen een in werking zijnde ‘jammer’ aan in de auto. Deze apparatuur zorgt ervoor dat mobiele telefoons geen signalen van gsm-masten kunnen ontvangen. Het bezit hievan is verboden.

De politie doet onderzoek naar de diefstal. De agenten deden aangifte van poging tot doodslag.