De medewerkers van netbeheerder Enexis die maandag zwaargewond zijn geraakt bij de ontploffing van het transformatorhuisje op de Grote Markt in Bergen op Zoom verkeren buiten levensgevaar. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend, laat een woordvoerder weten.

In totaal raakten er vier mensen bij de explosie gewond op de Markt, waaronder drie medewerkers van Enexis en een voorbijganger.

"Onze medewerkers waren bij het transformatorhuisje aanwezig omdat er in ons dienstencentrum signalen binnenkwamen dat er problemen zouden zijn met de transformator", vertelt woordvoerder Bob Winckels.

Eenmaal ter plaatse aangekomen, hoorden de medewerkers een vreemd geluid uit het huisje komen. "Ze vertrouwden de situatie niet en zijn op afstand gaan staan. Zo'n twintig seconden later ontplofte de boel."

De slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam en verkeren buiten levensgevaar. Momenteel wordt er bij het transformatorhuisje uitgebreid onderzoek gedaan.

Alle huishoudens die maandag zonder stroom zaten door de explosie hebben inmiddels weer elektriciteit. Alleen bij restaurant Teerkamer ligt de stroom er dinsdag nog uit.