De politie heeft 270 kilo heroïne gevonden op een bedrijventerrein in Roosendaal. De lading zat verborgen in een vrachtwagen die vanuit Italië dagenlang was gevolgd.

Twee mannen zijn door de politie aangehouden. Een van hen komt uit Roosendaal.

De opsporingsactie werd op 2 november uitgevoerd. Een rechercheteam uit Genua was al enige tijd op zoek naar een lading heroïne die verstopt zat in bouwmaterialen. 

De drugs kwamen vanuit Iran in de haven van de Italiaanse stad terecht en werden vervolgens met een vrachtwagen vervoerd. Hierop besloot de Italiaanse recherche het voertuig nauw in de gaten te houden.

Lading kwam na driedaagse tocht in Nederland terecht

Volgens de vrachtpapieren zou de vrachtwagen naar Nederland gaan. Na een driedaagse tocht via onder meer Zwitserland, Frankrijk en België belandde de lading heroïne uiteindelijk in Nederland.

Vanaf dat moment nam de Nederlandse politie het onderzoek van de Italiaanse collega's over. Toen de vrachtwagen de Roosendaalse loods binnenreed, besloot het arrestatieteam actie te ondernemen.  

Hierna werd de 270 kilo heroïne onderschept. De verdachte uit Roosendaal zit nog vast. De chauffeur is inmiddels vrijgelaten.