De Zundertse gemeenteraad gaat officieel op zoek naar een nieuwe burgemeester. Reden is het besluit van burgemeester Leny Poppe-de Looff om niet op te gaan voor een  derde ambtstermijn.

Dinsdag heeft de raad reeds een zogeheten vertrouwenscommissie in het leven geroepen om onder meer een profielschets te maken.

Tijdens een besloten bijeenkomst met de gemeenteraad eind september kondigde burgemeester Leny Poppe-de Looff reeds haar vertrek aan. Op 1 maart 2019 eindigt de tweede ambtstermijn van de burgemeester. Dan neemt ze na ruim dertig jaar ervaring afscheid van haar bestuurlijke carrière.

Poppe-de Looff is straks twaalf jaar (twee termijnen van zes jaar) burgemeester van de gemeente Zundert geweest.

De planning is erop gericht dat de nieuwe burgemeester op 1 juli 2019 kan starten. De huidige burgemeester heeft al laten weten bereid te zijn om als waarnemend burgemeester de periode tussen 1 maart en 1 juli te overbruggen.

Raad heeft vertrouwenscommissie in leven geroepen

De gemeenteraad heeft nu een commissie ingesteld met raadsleden, de vertrouwenscommissie. Samenstelling, taken en aanvullende bepalingen heeft de raad vastgelegd in een zogeheten Verordening op de Vertrouwenscommissie.

Elke fractie is daarin vertegenwoordigd om een zo'n groot mogelijk draagvlak te verkrijgen voor de aanbeveling van de beoogde nieuwe burgemeester. De taken zijn het opstellen van een profielschets, het voeren van de sollicitatiegesprekken met de kandidaten en het voorbereiden van de aanbeveling.

Op dinsdag 4 december zal de gemeenteraad de profielschets vaststellen. Op maandag 10 december komt de Commissaris van de Koning naar Zundert om die profielschets in ontvangst te nemen.