De politie heeft donderdag een derde verdachte aangehouden wegens betrokkenheid van het vervaardigen van drugs in een loods in Lage Zwaluwe. Het gaat om de zoon van het eerder aangehouden echtpaar, die de eigenaren zijn van het pand.

De verdachte man heeft zich donderdag zelf gemeld op het politiebureau. Zijn 73-jarige vader en 66-jarige moeder zijn twee weken geleden aangehouden nadat er een drugslab werd ontdekt aan de Zwingel, meldt de politie.

Het pand werd vermoedelijk gebruikt voor het produceren van amfetamine. Volgens een schatting zou er dertigduizend liter aan drugsafval aanwezig zijn. Daarnaast troffen agenten een enorme chaos in het lab en werd er in geen enkel opzicht rekening gehouden met de veiligheid van de omgeving.

In de nabijgelegen woning van het echtpaar werd ook een ondergrondse hennepkwekerij opgerold. Hier stonden honderden planten.

Tijdens de aanhouding van het echtpaar werd duidelijk dat de zoon van het stel de gebruiker was van de loods. De man werd gesignaleerd om aangehouden te worden. De vrouw van het echtpaar is in vrijheid gesteld, de man zit nog vast.

Hun zoon zit ook nog vast.