Wethouder Toine Theunis heeft geen nieuwe kandidaten op het oog voor het stationsgebouw in Roosendaal. Dat laat hij weten op vragen van Gerard van Zalinge (VLP).

De laatste update van de wethouder stamde uit juli 2017 en toen was er nog sprake van een initiatief ten behoeve van het Dansplein. Destijds gaf het college aan open te staan voor een bredere invulling van het stationsgebouw.

"Ondanks dat het initiatief met het Dansplein niet door is gegaan, is de VLP blij dat u het stationsgebouw en omgeving weer een gezichtsbepalende plek voor de gemeente Roosendaal wil laten zijn en alhoewel het gebouw niet van de gemeente is, zouden wij graag een update ontvangen over de plannen met dit monumentale gebouw", aldus Van Zalinge.

Volgens de wethouder zijn er geen nieuwe kandidaten die zich gemeld hebben bij de gemeente. Daarentegen is de gemeente ook niet actief op zoek naar kandidaten voor het pand. "Het aantrekken van kandidaten is vooral taak van NS Vastgoed", aldus de wethouder.

Van Zalinge oppert in zijn brief om het stationsgebouw te gebruiken voor de verenigingen uit het Mariadal. Dat is volgens de wethouder wel een optie, maar zo zouden er nog meer opties kunnen zijn voor de verenigingen. "Maar voor hen wordt eerst de mogelijkheid van Bovendonk 111 onderzocht."