De politie doet onderzoek naar een dumping van drugsafval bij de Lange Steen in Hoogerheide. De dumping werd donderdagochtend aangetroffen na een melding bij de boswachter van het gebied.

Dat bevestigt de politie in gesprek met NU.nl, nadat boswachter Erik de Jonge op Twitter berichtte over de dumping. Agenten doen onderzoek naar meerdere vaten met een "stinkende vloeistof".

Eén van de vaten had een capaciteit van 750 liter, waarvan 10 tot 20 liter uit het vat is gelekt. Dit heeft volgens de politie forse bodemverontreiniging veroorzaakt. De omgeving van de dumpplek moet worden schoongemaakt.

De Jonge benadrukt in een tweet dat het afval op een fietsroute van scholieren ligt. Hij werd wakker gebeld met een melding en schakelde vervolgens direct de gemeente, de politie en de brandweer in.

Gespecialiseerd bedrijf ruimt afval op

De boswachter vertelt aan NU.nl dat de gemeente Woensdrecht een gespecialiseerd bedrijf heeft ingeschakeld. Dat bedrijf gaat het afval opruimen. De Jonge werd wakker gebeld vanwege de melding en schakelde direct de hulpdiensten in. 

De dumping lag op gemeentegrond, dicht bij grond van Staatsbosbeheer. De regel is dat de eigenaar van de betreffende grond het opruimen van het afval moet regelen.