Een 23-jarige man is vrijdagavond aan de Lyceumlaan in Roosendaal aangehouden op verdenking van witwassen en handel in drugs.

De verdachte werd vrijdag rond 21.50 uur gezien door surveillerende agenten, toen hij in een auto zat op een parkeerplaats langs de Spoorstraat. Opvallend was dat een tweede man tegen het voertuig leunde.

De man die tegen de auto leunde, ging snel een woning binnen. De autobestuurder reed daarna van de parkeerplaats af in de richting van de Brugstraat. Vervolgens nam hij de afslag van de Lyceumlaan, meldt de politie.

Na een stopteken van agenten werd een algemene controle gedaan. Nadat de politie naar de identiteit van de man vroeg, bleek dat deze eerder met de politie in aanraking is geweest vanwege drugshandel.

Grote hoeveelheid drugs en contant geld

Op het moment dat de man voor de controle uitstapte, viel het de agenten op dat er een flinke hennepgeur om hem heen hing. Nadat de politie hem fouilleerde, kwamen er elf zakken hennep, drie xtc-pillen en 24 zakjes cocaïne tevoorschijn. Ook had de man een groot bedrag in contanten bij zich.

De Roosendaler is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en witwassen. Daarnaast is zijn auto in beslag genomen, net als de aangetroffen drugs.