De politie waarschuwt maandag voor oplichters aan de deur in Roosendaal en omgeving. Afgelopen maanden vonden er verschillende babbeltrucs plaats in Roosendaal, Zegge, Bosschenhoofd en Zevenbergen. 

 

Een 91-jarige vrouw uit Zegge, een 71-jarige uit Zevenbergen en een 65-jarige uit Bosschenhoofd werden afgelopen maanden slachtoffer van een babbeltruc. De oplichters kwamen de woningen binnen met het excuus van een mogelijke waterschade vanwege een lekkage in een andere woning.

Er zijn nog geen verdachten of signalementen van verdachten, meldt de politie maandag. Ook wordt er tot nu toe geen verband gelegd tussen de verschillende babbeltrucs. 

De inwoner uit Zegge werd in juli opgelicht. Zij moest bij de cv-ketel blijven staan om te controleren of een lampje ging branden. Intussen onderzocht de man haar woning en nam hij geld mee. 

Bij de inwoner uit Zevenbergen werden er deze maand sieraden gestolen. Een man wilde haar afvoer controleren, terwijl vermoedelijk een tweede persoon de woning insloop. Ook bij het slachtoffer uit Bosschenhoofd bleek er na het bezoek van twee oplichters sieraden gestolen te zijn. 

Navigatiesysteem van oudere vrouw gestolen

In september werd een 91-jarige inwoner uit Roosendaal op een andere manier opgelicht. Twee mannen kwamen haar woning binnen omdat zij een navigatiesysteem op haar scootmobiel zouden monteren. De vrouw ging met de lift naar beneden, en ging er vanuit dat de mannen met de trap gingen. Als ze terug is in haar woning blijkt het navigatiesysteem gestolen te zijn.