De driehonderd bomen die omgewaaid zijn tijdens de zogenaamde valwind op 26 juli worden allemaal vervangen voor nieuwe bomen. Dat heeft de gemeente Roosendaal vrijdag laten weten.

"Onze groenbeheerders zijn druk bezig om een plan te maken hoe we voor de gesneuvelde bomen nieuwe bomen gaan terug planten en op welke termijn", aldus wethouder Inge Raaijmakers. Er wordt nog hard gewerkt aan het herstel van de stormschade. Naar verwachting gaat dit nog enkele maanden duren.

De valwind richtte vooral veel schade aan in de wijken Kortendijk, Burgerhout en een deel van Langdonk. Er vielen geen gewonden, maar wel sneuvelden er ruim driehonderd bomen, vele takken braken af en er was sprake van veel schade aan straatwerk.

"Op diverse plekken trokken de wortels van ontwrichte bomen delen van het wegdek of trottoir omhoog en kapot." Volgens de wethouder was dat best even schrikken. 

"De meest gevaarlijke situaties zijn vanzelfsprekend meteen aangepakt. Maar onze afdeling Openbare Werken is voorlopig nog niet klaar met het opruimen van de alle gevolgschade. Het herstel van het straatwerk pakken we straat voor straat aan. Dat is voor dit moment de meest efficiënte manier van werken."