De politie heeft in de afgelopen dagen in totaal vijf verdachten aangehouden na een reeks fietsendiefstallen in Etten-Leur. De politie startte een onderzoek nadat het aantal fietsdiefstallen in de Brabantse gemeente steeg.

Maandag heeft de politie verschillende verdachten aangehouden, waaronder een 29-jarige man uit Etten-Leur. Agenten troffen verschillende fietsen aan in zijn schuur en tuin. Een van de fietsen is vermoedelijk gestolen bij een supermarkt op de Schoonhout. 

Ook hield de politie maandag een 35-jarige vrouw uit Etten-Leur aan. Zij wordt verdacht van diefstal van twee fietsen die zaterdag in de berging onder een wooncomplex in de Cellostraat zijn gevonden. De zondag daarvoor werd al een andere verdachte aangehouden. Dit betreft een 36-jarige vrouw zonder vaste woon-of-verblijfplaats.

Beide verdachten legden een verklaring af, en zijn daarna in vrijheid gesteld. Het onderzoek loopt nog.

De politie meldde eerder al dat er zondagavond twee verdachten werden aangehouden voor fietsendiefstal bij een fietsenstalling op de Emmalaan. Het gaat om twee mannen van Poolse afkomst, van 21 en 32 jaar oud. De mannen moeten later voor de rechtbank verschijnen.