Een stoet van honderd auto's heeft zaterdagmiddag overlast veroorzaakt in het centrum en de buitenwijken van Bergen op Zoom. Een van de bestuurders van de stoet heeft een proces-verbaal gekregen van de politie. Zijn auto is in beslag genomen.

Dat meldt de politie zondag. Getuigen deden omstreeks 13.45 uur verschillende meldingen van de groep auto's. Volgens BN DeStem zou het om een huwelijksstoet gaan. De auto's zouden zonder reden abrupt remmen, andere bestuurders afsnijden en opzij drukken, voetgangers en fietsers bijna aanrijden en wegen blokkeren.

Eenmaal uit Bergen op Zoom zette de stoet het rijgedrag voort op de A58, waar zij bijvoorbeeld plotseling remden en inhaalden over de vluchtstrook.

Agenten zijn met zwaailichten en sirenes voor de stoet gaan rijden en dwongen de bestuurders rustiger te gaan rijden. Zodra de agenten de stoet ter hoogte van de Wouwse Tol meer ruimte gaven, besloot een van de bestuurders van de stoet met een snelheid van tegen de 200 kilometer per uur weg te rijden.

Bestuurder aangehouden wegens veroorzaken gevaar

De 25-jarige Bergenaar werd omstreeks 14.45 uur opgevangen bij de afrit Roosendaal/De Stok en aangehouden wegens het veroorzaken van gevaar of hinder voor andere weggebruikers. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt en de man omstreeks 18.15 uur weer in vrijheid gesteld. Hij heeft een verklaring afgelegd.

De auto van de man is in beslag genomen. Dit voertuig is eigendom van een verhuurbedrijf. De officier van justitie gaat bepalen wat er met de auto moet gebeuren.