De netwerkoperators KPN, T-Molibe, Vodafone en Tele2 gaan veranderingen doorvoeren om het mobiele netwerk in de gemeente Woensdrecht te verbeteren. Toch is een stabiel, dekkend netwerk over heel de gemeente nog niet in zicht.

Binnen de gemeente Woensdrecht zijn verschillende plekken waar geen of te weinig stabiele dekking is voor spraak en mobiel dataverkeer.

De oorzaak hiervan is volgens brancheorganisatie Monet tweeledig: bosgebieden zijn lastig dekkend te krijgen, omdat het radiosignaal hier lastiger doordringt door het blad aan de bomen.

Daarnaast ondervinden inwoners ook hinder van de signalen uit België, doordat Woensdrecht een grensgemeente is.

Complete oplossing is niet mogelijk

Hoewel een complete oplossing voor die problemen niet mogelijk is, wordt er wel ingezet op het verbeteren van het bereik. De netwerkoperators gaan extra opstelpunten realiseren in de gemeente vanuit waar signaal kan worden verzonden.

Ook wordt de frequentie verlaagd, zodat inwoners van het grensgebied minder last hebben van de Belgische antennes.

Wethouder Van Agtmaal is blij met de ontwikkelingen. "Dekkende en snelle mobiele infrastructuur is in eerste instantie belangrijk voor onze inwoners. In het dagelijks gebruik, maar ook voor de bereikbaarheid van hulpdiensten en voor de communicatie tijdens grote evenementen."