Buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Rucphen controleren de komende week extra in de omgeving van zes basisscholen. Dit moet de verkeersveiligheid ten goede komen.

"Veel ouders en opa's en oma's brengen hun kinderen en kleinkinderen met de auto naar school. Dat levert soms gevaarlijke situaties op, omdat er niet altijd veilig wordt geparkeerd", geeft wethouder René Lazeroms aan.

Daarom voert de gemeente dit schooljaar een lik-op-stuk-beleid. De boa's letten vooral op onveilig stilstaan en het verkeerd parkeren van motorvoertuigen bij het schoolgebouw. Wie zich niet aan de verkeersregels houdt, krijgt meteen een verkeersboete.

Deze bedraagt minimaal negentig euro. Op deze manier wil de gemeente correct parkeergedrag bevorderen.

Liever met de fiets of te voet

Bij de start van het nieuwe schooljaar vraagt de gemeente altijd aandacht voor het veilig brengen en halen van kinderen van en naar school. De boa's zullen zich daarom in alle vijf kerkdorpen bij de aanvang en het einde van de lessen laten zien.

Tijdens de rest van het schooljaar duiken de opsporingsambtenaren ook nog geregeld op voor onaangekondigde controles. Lazeroms ziet het liefste dat ouders hun kinderen met de fiets of te voet brengen. "Dat scheelt veel auto's bij de school en kinderen leren dan al vroeg hoe ze zich in het verkeer veilig kunnen bewegen."