De politie heeft maandag drie mannen en een vrouw aangehouden in Oosterhout naar aanleiding van de onderschepping van 3.500 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. In Woerden werd nog een man aangehouden in verband met de drugsvondst.

De aanhouding vond plaats bij de inspectie van een smokkelcontainer die per vrachtwagen naar een bedrijventerrein in Oosterhout werd gebracht, zo laat de politie dinsdag weten.

De aangehouden personen zijn de 54-jarige Belgische chauffeur van de vrachtwagen, twee mannen van 55 en 58 jaar oud en een 33-jarige vrouw.

Het gaat om de directeur, twee medewerkers en een oud-medewerker van een transportbedrijf uit Oosterhout, bevestigt het betreffende bedrijf aan NU.nl. Een vijfde persoon is aangehouden in Woerden.

Lading vanuit haven gevolgd naar Oosterhout

De douane van de haven van Antwerpen trof afgelopen weekend de container met cocaïne aan. Er werd een lading bananen gebruikt om de drugs te verbergen. De container was afkomstig uit Zuid-Amerika en onderweg naar een Nederlands bedrijf.

De lading werd gevolgd naar een bedrijventerrein in Oosterhout, waar de aanhoudingen gepleegd zijn. De politie heeft op verschillende locaties huiszoekingen verricht en daarbij administratie en gegevensdragers in beslag genomen.

De officier van justitie van het Landelijk Parket zal gaan besluiten wie er donderdag voorgeleid worden.