Tijdens een grote integrale verkeerscontrole langs de A58 ter hoogte van Wouw is een persoon aangehouden. Daarnaast zijn er negen aanslagen van 1.500 euro opgelegd. Er zijn in totaal 72 voertuigen grondig gecontroleerd.

De persoon werd aangehouden "in verband met de overleveringswet aan Polen". 

In 62 van de 72 voertuigen zaten personen met een andere nationaliteit, meldt de politie woensdag. De belastingdienst, die onder andere samen met de Koninklijke Marechaussee de controle uitvoerde, heeft negen bestuurders een aanslag opgelegd van 1.500 euro voor het niet rechtmatig gebruiken van een buitenlands kenteken.

De afdeling identiteit- en documentfraude was ook aanwezig en controleerde 62 buitenlandse documenten, die in orde waren.

Er werd ook drie gram hennep in beslag genomen. Een ander persoon kreeg een boete van 80 euro voor gebruik van een handelaarskenteken. Daarnaast werd er nog een openstaande boete geint.

De afdeling identiteit- en documentenfraude heeft 62 buitenlandse documenten gecontroleerd. Deze waren allemaal origineel en in orde. Ook hebben de controleurs hebben informatie ingezameld om "mobiel banditisme" tegen te gaan.