Eigenaar Cees Engel hoeft de rekeningen die de gemeente Zundert hem stuurde voor het beheer van zijn camping Fort Oranje vooralsnog niet te betalen. De rechter in Breda heeft dat vrijdag bevestigd in een uitspraak van een kort geding dat Engel had aangespannen over drie rekeningen van in totaal ruim 5,2 miljoen euro.

Zundert nam het beheer van Fort Oranje in Rijsbergen vorig jaar over om de camping te kunnen ontruimen, vanwege de erbarmelijke omstandigheden van de bewoners. Eigenaar Cees Engel meent dat de gemeente hem ten onrechte opzadelt met de buitensporige beheerkosten.

Omdat nog niet definitief is vastgesteld dat de gemeente het beheer terecht heeft overgenomen, zullen de rekeningen vooralsnog niet worden geïnd. Partijen wachten daarvoor nog op een uitspraak van de Raad van State.

Het hernieuwde verzoek van Engel om teruggave van de camping, wees de rechter vrijdag wel af.

Sluiting

Vorig jaar juni gaf de gemeente Zundert te kennen de probleemcamping te willen sluiten, na een lange geschiedenis van incidenten op het gebied van criminaliteit. In juli 2017 werd gestart met de ontruiming.

Fort Oranje is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de op dat moment 2.500 inwoners uitgelicht.