Een 25-jarige man uit Middelburg is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De verdachte viel op toen hij en zijn vriend zaterdagnacht dronken over straat liep in het centrum van Vlissingen. Een surveillerende agent maakte direct een melding toen de verdachte de auto in stapte en over het Bellamypark ging rijden.

De politie zet verschillende eenheden in als de bestuurder een stopteken negeert. In de achtervolging weet de verdachte met hoge snelheid diverse afzettingen te omzeilen. 

Na een lange achtervolging door Koudekerke en Dishoek reedt de verdachte via de Middelburgsestraat in richting Middelburg. De man werd door twee politieauto's gedwongen te stoppen. De verdachte kwam door een manoeuvre in de sloot tot stilstand en raakte hierbij gewond. De tweede inzittende, een 26-jarige man uit Vlissingen werd door het ambulancepersoneel nagekeken en door agenten thuis afgezet.

Autoschade

De auto heeft veel schade opgelopen. Ook heeft een politieauto schade opgelopen. Beide auto's zijn door een berger weggehaald. 

Nadat de verdachte ontslagen is uit het ziekenhuis, is hij overgebracht naar een politiecellencomplex voor verhoor. Daar bleek dat de man geen rijbewijs heeft. Ook weigerde hij mee te werken aan een bloedproef om vast te stellen hoeveel hij gedronken heeft. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.