Een negentienjarige verdachte van huiselijk geweld is woensdagavond in Oosterhout aangehouden. De man was gevlucht nadat hij zijn moeder zou hebben bedreigd.

De politie kreeg de melding over het incident rond 18.00 uur. Meerdere politieauto's gingen ter plaatse, maar toen de eerste auto bij het huis aankwam was de verdachte al gevlucht.

De politie startte een zoektocht naar de jongeman. Al snel werd hij door een agent gezien in de bosjes vlakbij een basisschool in de wijk. Er ontstond een worsteling tussen de agent en de verdachte, waarna de verdachte er opnieuw te voet vandoor ging. De agent achtervolgde hem op de fiets, waarbij zowel de agent als de verdachte ten val kwamen. De agent raakte daarbij lichtgewond.

De verdachte vluchtte een sloot in en kon even later door andere agenten worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is donderdagmiddag weer vrijgelaten.

De moeder van de man heeft aangifte gedaan van vernieling en bedreiging. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft hulpverleningsinstanties op de hoogte gebracht en de verdachte is een tijdelijk huisverbod opgelegd.