Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag zestien maanden cel geëist tegen een 38-jarige vrouw voor het gijzelen en mishandelen van een 42-jarige vrouw in Zundert.

Het 42-jarige slachtoffer had een relatie met de man van de verdachte, die momenteel hoogzwanger is. Vorig jaar december werd zij bij laatstgenoemde thuis uitgenodigd, waarop zij urenlang door de verdachte en een tweede vrouw werd geslagen en beledigd. Ook werden haar haren afgeknipt en werd er sambal in en rondom haar vagina gesmeerd.

De tweede vrouw die bij de gijzeling en mishandeling was betrokken kreeg begin mei een straf opgelegd van een half jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Deze vrouw zou volgens de rechtbank geen leidende en initiërende rol hebben gehad bij de gijzeling en de mishandeling. Zij werd door de rechtbank bovendien aangemerkt als zwakbegaafd en verminderd toerekeningsvatbaar.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. De advocaat van de verdachte verzocht de rechtbank rekening te houden met haar zwangerschap en pleitte voor een taakstraf.