Een burenruzie in de wijk Baai 1 in Etten-Leur is dinsdagavond flink uit de hand gelopen en heeft geleid tot drie arrestaties.

Een 51-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Breda werden aangehouden voor openlijke geweldpleging, en ook een 35-jarige bemoeial werd opgepakt. Volgens de politie gaat het om een langdurig conflict tussen twee buurgezinnen. Een 26-jarige man en zijn zusje van 16 jaar hebben de aangifte van mishandeling gedaan. Volgens hen waren de man en vrouw bij de buren op bezoek met wie de broer en zus al jaren problemen hebben.

Volgens de politie stond rond 22.00 uur een groepje mensen voor de woning van de man en zijn zusje te schreeuwen en te dreigen. Broer en zus kwamen naar buiten en werden, volgens hen, in het gezicht geslagen en bespuugd door het eerder genoemde tweetal. Meerdere politieagenten werden opgeroepen om het opstootje uit elkaar te drijven. Een 35-jarige buurman bleef zich bemoeien met de zaak en is ook door de politie aangehouden omdat hij weigerde naar binnen te gaan.

De recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de uit de hand gelopen ruzie.