Bij verkeerscontroles op diverse locaties in Etten-Leur zijn dinsdagavond elf overschrijdingen van de maximumsnelheid geconstateerd.

De controles werden tussen 19.30 en 22.00 uur gehouden door politiemedewerkers van het politieteam Weerijs in samenwerking met de bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente Etten-Leur. Er werd gecontroleerd op vijf plekken: de Bredaseweg, Spoorlaan, Beiaard, Rode Poort en Valpoort.

Bij de elf overschrijdingen van de maximumsnelheid werd door de politie onder andere 95 kilometer per uur gemeten op de Bredaseweg en 90 kilometer per uur op de Beiaard. Op de delen van deze wegen waar deze snelheden werden gemeten, mag je maximaal 50 kilometer per uur rijden.

Verder kon twee keer niet op de eerste vordering het rijbewijs getoond worden, werd er twee keer handsfree gebeld, drie keer door rood gereden en een keer een verboden weg ingereden.

Een bestuurder kreeg verder van de politie een toonbrief uitgeschreven voor een kapotte voorruit. De eigenaar heeft twee weken de tijd om deze ruit te laten maken.

Klachten

De controles zijn gehouden naar aanleiding van klachten van bewoners over onder andere snelheid en rijden door rood licht bij voetgangersoversteekplaatsen. Tevens zijn de controles gehouden om de verkeersveiligheid te vergroten en om een stukje bewustwording te bewerkstelligen bij weggebruikers.

Het politieteam Weerijs kondigt aan dat dit soort verkeerscontroles in de toekomst vaker gehouden gaan worden binnen haar werkgebied.