Twee Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs (27 en 31) zijn zaterdag op de A58 bij Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het omverrijden van een lantaarnpaal.

De vrachtwagen kreeg de aandacht van een weggebruikster toen het voertuig met hoge snelheid slingerend over de Gagelbos werd gesignaleerd, meldt de politie zondag. De vrachtwagen reed een lantaarnpaal omver, waarna de vrouw de politie belde.

De chauffeur van het voertuig reed na de botsing zonder zijn snelheid te verminderen door. De vrouw die de politie had gebeld bleef achter de vrachtwagen aan rijden.

Zo leidde de politie naar een parkeerplaats bij een tankstation, waar het voertuig inmiddels een stop had gemaakt. Daar constateerden de agenten dat de vrachtwagen flinke schade heeft opgelopen aan de bijrijderskant.

Proces-verbaal

De bestuurder had bijna vier keer de toegestane alcohollimiet te hebben overschreden, bleek na een ademanalyse op het bureau.

De mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten. De bestuurder van de vrachtwagen is zijn rijbewijs kwijt. Tegen beide verdachten is een proces-verbaal opgemaakt.