De politie heeft dinsdag en woensdag ruim 850 hennepplanten en 9800 hennepstekken aangetroffen bij een serie invallen bij hennepkwekerijen in West-Brabant. Meerdere personen zijn aangehouden. Dat laat de politie donderdag weten.

De invallen zijn onderdeel van een grote politieactie in Zeeland en West-Brabant. In totaal zijn meer dan 12.000 hennepplanten en –stekken gevonden.

Bij een inval in een woning aan de Duivenvoorde in Steenbergen op dinsdag werden bijna achthonderd stekken en honderd planten gevonden. Bij deze inval zijn een man en een vrouw aangehouden.

Diezelfde dag werd aan de Irisstraat in Steenbergen een hennepkwekerij met bijna negenduizend stekken opgerold. Niemand werd aangehouden.

Oosterhout

Woensdag leidde een onderzoek in een rijtjeswoning aan de Van Ruusbroecstraat in Oosterhout tot de aanhouding van een man en de vondst van 350 hennepplanten. Aan de Weegbree in Raamsdonkveer is een kwekerij met bijna driehonderd planten gevonden.

In zowel Oosterhout als Raamsdonkveer werd stroom gestolen voor de kwekerij.

De politie laat weten dat tegen alle verdachten een proces-verbaal wordt opgemaakt en dat ze allemaal voor de rechter moeten komen. De planten en stekken zijn door specialisten verwijderd en vernietigd.