De recherche heeft donderdag bij verschillende panden in Roosendaal invallen gedaan in verband met een groot onderzoek naar een drugsbende. Daarbij zijn twee Roosendalers van 23 en 25 jaar aangehouden.

De twee mannen worden verdacht van grootschalige handel in verdovende middelen. Ook bestaat het vermoeden dat ze deel uitmaken van een drugsbende, meldt de politie vrijdag.

De 23-jarige man werd op de Van Beethovenlaan opgepakt. In zijn auto werd bijna anderhalve kilo hennep gevonden. Gelijktijdig met deze aanhouding deed de recherche met behulp van het flexteam en de drugsquad invallen in meerdere panden.

In een woning aan de Boulevard is de 25-jarige verdachte aangehouden. In het pand werd een kilo hasj, een stroomstootwapen, pepperspray en ruim dertienduizend euro aan contanten in beslag genomen. Ook werd er een auto weggesleept.

Druggerelateerde goederen

De politie deed ook een inval in een woning aan de Bredaseweg. Daar werden allerlei druggerelateerde goederen gevonden zoals grote gripzakken, strijkzakken en weegschalen.

Er werden ook nog invallen gedaan in een ander pand aan de Boulevard en een woning aan de Philipslaan. Daar vond de politie hennepresten.

De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.