De komst van een vestiging van het kinderspeelparadijs Ballorig in het voormalige pand van de Praxis aan de Grauwe Polder in Etten-Leur is voorlopig van de baan. Dat hebben zowel huurder Ballorig als verhuurder en eigenaar van het pand Harrie van Heeswijk bevestigd.

Reden om de plannen in elk geval voorlopig in de ijskast te zetten is het (nog) niet verlenen van een vestigingsvergunning door de gemeente Etten-Leur. Het heikele punt hierbij is het aantal beschikbare parkeerplaatsen.

Volgens Roelof Vaartjes, faciliteitenmanager en verantwoordelijk voor expansie, onderhoud en inkoop bij Ballorig, heeft het terrein aan de Grauwe Polder momenteel de beschikking over 44 parkeerplaatsen. De gemeente zou dit graag uitgebreid zien naar minstens 90 plaatsen om eventuele parkeeroverlast in de buurt te voorkomen.

Harrie van Heeswijk bevestigt dat Ballorig gebruik heeft gemaakt van de ontbindende clausule in het huurcontract, inhoudende dat huur alleen zou plaatsvinden op voorwaarde van een vestigingsvergunning van de gemeente. 

Parkeerprobleem

Van Heeswijk onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het parkeerprobleem bij de vroegere Praxis op te lossen. Roelof Vaartjes stelt dat Ballorig zeker nog geïnteresseerd is in de vestiging van een kinderspeelparadijs aan de Grauwe Polder.