Een 18-jarige jongen uit Bergen op Zoom is zaterdag in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht met een auto een man opzettelijk van zijn fiets te hebben gereden.

De aanrijding vond plaats op de Langs de Lijn in Bergen op Zoom, meldt de politie zondag. Op het moment dat het slachtoffer vermoedde dat de auto die achter hem reed het op hem gemunt had reed hij hard weg en schuilde achter een boom.

De auto raakte echter met de voorkant de linkerkant van de fiets, waardoor de jongen op de grond viel. Hij rende weg naar de hoofdingang van een pand vlakbij, waar twee getuigen de politie bellen.

Inzittenden van de auto pakten zjin fiets op en gooide de tweewieler in de sloot, waarna de vijf personen wegreden in de auto.

Ruzie

Het slachtoffer verklaart de bestuurder en één inzittende van de auto te kennen. Een ruzie die in februari heeft plaatsgevonden zou de aanleiding zijn geweest van het incident. De 21-jarige jongen heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling cq. doodslag.

De 18-jarige verdachte is meegenomen naar een politiecellencomplex. Hij zit nog vast en zal worden voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.