Een 66-jarige man uit Tholen is vrijdagavond op de Bredasestraat in Bergen op Zoom aangehouden, na het maken van drie verkeersovertredingen.

De man werd aangesproken door een surveillerende motoragent op de Boutershelmstraat, toen hij zag dat een klein meisje niet vast zat in de auto en onveilig in de auto stond, meldt de politie.

De agent heeft daarop het voertuig van de man stilgezet en de agent uitgelegd waarom hij staande is gehouden. Daarop reageerde de verdachte verbaal agressief en reed hard weg.

Daarop zette de motoragent de achtervolging in hield en de man bij de Burgemeester Wittelaan staande. De motoragent deed een poging om de bestuurder uit de auto te begeleiden, maar de verdachte werkte opnieuw tegen en reed weg.

Tweede agent

Nadat een tweede motoragent de achtervolging inzette op de man, gaf hij het op de Bredasestraat op. De verdachte is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

De man is betrapt op het vervoeren van een kind zonder kinderbeveiligingssysteem, voor het weigeren van het tonen van zijn rijbewijs en voor het negeren van een stopteken.

Ook is een melding afgegeven voor het Centraal Bureau Rijvaardigheidsrijbewijzen (CBR), waarin staat dat er wordt vermoed dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of de geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.