De burgemeester van Bergen op Zoom, Frank Petter, gaat aangifte doen van valsheid in geschrifte na het werk dat gebeurd is op een stembureau in de Lepelstraat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

De voorzitter van het stembureau in de Lepelstraat blijkt zelf twee stembiljetten te hebben ingevuld. Dit deed hij volgens de omroep om het aantal stemkaarten gelijk te trekken met het aantal stembiljetten. Hij zou op het CDA en het GBWP hebben gestemd.

Petter benadrukt dat dit incident geen invloed heeft gehad op de uitkomst van de verkiezingen. Het is volgens hem ook niet gedaan om een politieke partij de bevoordelen.

De burgemeester besloot afgelopen vrijdag tot volledige hertelling over te gaan nadat er meldingen waren binnengekomen van onregelmatigheden bij verschillende stembureaus. Door de hertelling ging het GBWP, de grootste partij in Bergen op Zoom, van 10 zetels terug naar 9. Het CDA ging van 3 zetels naar 4.

Einduitslag

Maandag 23 maart bleek dat er bij meerdere stembureaus afwijkingen waren geconstateerd. Deze hadden echter geen invloed op de einduitslag. Bij het stembureau in de Bergse Plaat was de afwijking dusdanig groot dat het invloed had op de zetelverdeling.

Twee kandidaten van de PvdA en de lokale Lijst Linssen hadden volgens de officiële uitslag geen stemmen gekregen, terwijl ze wel op zichzelf hadden gestemd en de stem van hun partner hadden gekregen.