De agent die in juli vorig jaar een verdachte van een beroving in zijn arm schoot in Zundert, wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie.

De politie verijdelde in juli een poging tot beroving verijdeld nabij de Rabobank op de Bredaseweg in Zundert. Eén van de verdachten werd door de politie in zijn arm geschoten.

De man wiens arm is geraakt deed aangifte waarna de rijksrecherche het vuurwapengebruik onderzocht. Het OM ziet het onder deze omstandigheden geloste schot als nood. 

Bij de verijdelde beroving werden vijf personen aangehouden. Een arrestatieteam reed het busje met de verdachten klem op de parkeerplaats bij de Meirseweg. Hoe de politie de groep op het spoor kwam, wil ze in het kader van het onderzoek niet zeggen. 

Een woordvoerder van de Rabobank laat aan NU.nl weten dat de verijdelde beroving volgens hen niets te maken had met de bank. Er zou naar hun weten bijvoorbeeld niet geprobeerd zijn een geldwagen te overvallen. Wel zou het incident in de buurt van de bank hebben plaatsgevonden.