Het CDA heeft na de hertelling van de stembiljetten in de gemeente Bergen op Zoom een extra zetel in de gemeenteraad gekregen. Het GBWP heeft een zetel verloren.

Burgemeester Frank Petter besloot afgelopen vrijdag tot volledige hertelling over te gaan nadat er meldingen waren binngenkomen van onregelmatigheden bij verschillende stembureau's. Zo zouden er twee stempassen verkeerd administratief verwerkt zijn en zouden uitgebracht stemmen niet terug te vinden zijn in de definitieve lijst. 

Twee kandidaten van de PvdA en de lokale Lijst Linssen hadden volgens de officiële uitslag geen stemmen gekregen, terwijl ze wel op zichzelf hadden gestemd en de stem van hun partner hadden gekregen.

Maandagmiddag bleek dat er bij meerdere stembureau's afwijkingen waren geconstateerd. Deze hadden echter geen invloed op de einduitslag. Bij het stembureau in de Bergse Plaat was de afwijking dusdanig groot dat het invloed had op de zetelverdeling.

Door de hertelling gaat het GBWP, de grootste partij in Bergen op Zoom, van 10 zetels terug naar 9. Het CDA gaat van 3 zetels naar 4.